Tyskland

På din resa genom Europa kan du omöjligt missa Tyskland. Ett land som är så mycket mer än en färdväg, med sina sagolika slott, heta uteliv, rika fotbollskultur och med en historia mer fängslande än någon annan.

Berlin har ett utav världens hetaste uteliv med en mångfald av barer och klubbar och är ett självklart stopp om du vill besöka någon. På dagtid finns inte mindre att göra. Du kan exempelvis betrakta de delar av Berlinmuren som finns kvar och besöka det världsberömda torget Brandenburger tor, som dessutom bepryder tysklands euro.

Om du är ute för att festa rekommenderas ett stop i Hamburg innan Berlin. Den välkända gatan Reeperbahn har allt som önskas kan.

Die Romantische Strasse är namnet på den vägsträcka som går från Würzburg till Füssen. Med ett iIdylliskt landskap, ståtliga slott, vackra kyrkor och omväxlande natur görs Die Romantische Strasse till en upplevelse. Längsmed finns även medeltida städer bland andra Rothenburg. En liten by med bland annat korsvirkeshus utmed smågator. Ett tyskt Visby, som lätt får en att vandra gata upp och gata ner.

Så till slotten. Det vackraste slottet ”Schloss Neuschwanstein” är som klippt ur en sagobok, men visst är det verkligt. Det är så vackert att till och med Walt Disney lät göra en kopia av det till Disneyland. Slottet ligger i princip längst ner i Tyskland och är ett välkänt turistmål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *