Italien

Italien är det mest populära resmålet för tågluffaren, dock är det ingen större överraskning. Landet har nämligen något för alla, oavsett om du är en naturälskare, fotbollssupporter eller storstadsmänniska.

Rom, känd som ”den eviga staden”, är en stad med det där lilla extra. Exklusiv shopping och massvis av historiska arv så som Colosseum och Vatikanstaten är två anledningar till varför man ska ta minst en övernattning i Rom.

Italienska Rivieran är ett självfallet stopp om du vill sola och bada, men även om du vill uppleva den mysiga stämningen i de små närliggande bergsbyarna. Mera genuint än franska, mysiga fina italienska restauranger. Missa absolut inte den mysiga byn ”Porto Fino” med söta små hus vid hamnen.


När man är i Italien får man förstås inte missa Venedig, den sjunkande staden byggd på vattnet. Och även om du inte reser med just ditt livs kärlek är resan värd. Har man råd bör man ta en tur i en Gondol, annars rekommenderas åtminstone en kanaltur. Suckarnas bro och den unika arkitekturen får man absolut inte missa. Den romantiska atmosfären på Markuspalatsen är inte heller något att förakta.

One Responseso far.

  1. Barbro Prästbacka skriver:

    Vilken fantastisk sida! Ni har verkligen lyckats med bra info och snygg design.
    Ja, Italien är verkligen värd flera resor. Ett tips om Rom: läs ”Änglar och demoner” och ta er till de platser där morden begås. Både litteratur och konst.
    P.S. Planerar nästa resa till Rom med tågluffarkort som jag aldrig prövat.D.S.
    Barbro 60+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *