Grekland

Just nu är väl Grekland mest känt för sin dåliga ekonomi, så varför inte lätta på deras statsskuld och bege sig till medelhavet? Men visst är det en uppoffring man är ytterst villig att göra, med en så välkänd historia och underbar miljö som Grekland har.

I Aten, Greklands huvudstad, finns den gamla gigantiska tempelruinen Akropolis som byggdes cirka 500 år före kristus på en 150 m hög kulle i centrala Aten. Den är världskänd och ett underbart verk att beskåda med dess pampiga pelare och förbluffande storlek. Efter utgrävningarna vid Akropolis hittades skulpturer, vaser och andra föremål av terrakotta och brons. Dessa samlades samman och skapade Akropolis museum som bör besökas samtidigt som tempelruinen.


Mykene heter den plats strax utanför Aten där krigarna, under senare delen av bronsåldern, samlades under ledning av Agamemnon för att med båt fara över till Troja. Det för att återvinna, Agamemnons broders, sköna Helena, som blivit bortrövad av Paris, son till kungen av Troja. Du känner möjligtvis till den gamla grekiska historian Iliaden och om så är fallet kommer du att känna den kittlande känslan av att stå på en plats med sådan storslagen historia.

Korinthkanalen är namnet på den 21 meter breda kanalen en bit utanför Aten. Med höga klippväggar på upp till 87 meter är det helt klart något sevärt. En skåra helt utskuret ur berget likt inget annat.

Teatern i Epidauros är kulturhistoria om något. Här har spelats dramer sedan antiken och det görs det fortfarande genom en teaterfestival under sommaren. Denna festival bygger på de antika grekiska tragedierna och har man svängarna förbi bör man tajma in besöket med festivalen.

One Responseso far.

  1. Robin Alexander Orosz skriver:

    Historia och information om landet i all ära.. men att åka dit med tåg och träffa folket som bor där & hitta platser dolda för den vanliga resenären är magiskt. Genom att träffa folk och få tips kan man hitta vägar till Grekiska paradis öar och andra exotiska platser här i europa! Det är helt underbart att vara bland grekerna då de är så varma (antagligen från den närliggande solen^^): rekommenderar starkt att ta sig till Grekland om du ska ut o tågluffa, ända – jag vet är att man måste ta en ganska obehaglig bussresa ifrån Serbien Montenegro då tågförbindelser mellan Grekland och Europa inte är aktiv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *