Boende

Många som tågluffar väljer att åka nattåg för att få ut så mycket som möjligt av resan. Men vill du stanna i en stad lite är det en bra idé att ta in på hotell eller vandrarhem. För att spara pengar bör du givetvis inte välja det allra lyxigaste hotellet. Att välja ett så kallat lägenhetshotell är inte heller fel eftersom att de är utrustade med kök.

Har du i förväg bestäm att du vill stanna på ett ställe lite längre? Då kan det vara smart att boka via internet i förväg. Ibland kan det vara svårt att få tag på boende när det är högsäsong, samt får du ofta ett bättre pris vid bokning på internet.

Hotell
Vill du boka hotell rekommenderar vi Trivago.se. När du söker på Trivago.se får du upp förslag på hotell från hela världen. Du kan sedan sortera efter pris, antal stjärnor, mest populära och gästernas betyg. Med andra ord en mycket bra tjänst för dig som vill boka boende!

Vandrarhem
Vandrarhem eller hostel är det billigare alternativet när det kommer till boende. I jämförelse med att campa, som är något billigare, så bor man fortfarande centralt om man bor på hostel. De flesta hostel i Europa håller en väldigt hög standard och behöver inte alls vara mycket sämre än ett hotell om man väljer att bo i ett privat rum. Samtidigt går det att få väldigt billigt om man väljer att bo i en sovsal med exempelvis 16 bäddar.

På hostel har man vanligtvis en toalett på rummet, men gemensamt kök. Sängarna är ingenting speciellt, men inte heller dåliga. Vanligtvis finns skåp att låsa in värdesaker i antingen på rummet eller vid receptionen. Har man tur så ingår det frukost i priset, men annars så går det ofta att köpa till för en billig peng.

toptop

Om man någon gång tänkt bo på hostel, så rekommenderar vi starkt att ladda ner applikationen ”Hostelworld” till sin smartphone. Hostelworld är en hemsida där större delen utav världens hostel är anslutna och där man direkt kan se priser och tillgänglighet. Med applikationen har man möjlighet att göra en bokning och vanligtvis behöver man endast betala 10% av priset i förhand. Genom att förboka via hostelworld så har man en garanterad sängplats. Om det skulle vara så att den sängplats man bokat visar sig vara upptagen och personalen har gjort ett misstag, så blir man i de flesta fall uppgraderad till ett dyrare alternativ som är ledigt.Riktigt Billiga Resor – Sök och jämför billiga flyg

7 Responsesso far.

 1. Per skriver:

  Hej,
  jag är en kille på 21 år som funderat länge på att tågluffa, är helt ny för detta så det skulle vara kul att resa med en till person, jag vet dock. inte vart det går att hitta en reskompis, vet ni var man kan hitta någon?

 2. Annie skriver:

  Hej! En FANTASTISK sida ni har här! Jag och en kompis funderar på att tågluffa i europa i ca 1 månad under sommaren och undrar lite hur mycket det skulle kosta. Vi vill leva så billigt som möjligt och bor gärna på hostels och liknande och kanske vill göra lite sightseeing. Hade tänkt att 20 000kr skulle passa inkl. interrailkortet. Tror ni det är rimligt?

  • admin skriver:

   Hej Annie!

   Det beror förstås på hur billigt man kan leva, men 20 000 kr ska nog inte vara svårt att klara sig på. Åtminstone inte om det är 20 000 kr per person.

  • Alice skriver:

   Jag och min pojkvän var ute i en månad med
   10 000 kr där vi hade ca 300 kr per dag. Det gick jätte bra att klara sig på då vandrarhem brukar kosta 150-200 kr och sedan köper man billigare mat under dagen. vi kunde fortfarande göra sighteeing och hade pengar över faktiskt, men vi var väldigt sparsamma och hade jag rest igen hade jag nog haft kanske 600 kr per dag för att få ut så mycket som möjligt av alla resmålen 🙂

 3. Maria skriver:

  Men hur är det om man vill ta med sig sin hund? är det möjligt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *